mail@bruggengrondverzet.nl

+31 (0)73 - 594 23 93

In het begin

Van der Bruggen bestaat al bijna 40 jaar. Het huidige bedrijf is ontstaan uit de eenmanszaak A. van der Bruggen, die in 1979 werd gestart door Albert en zijn vrouw May van der Bruggen. Toen bestond het machinepark uit één graafmachine (Yumbo, zie foto). Het economisch klimaat was toen slecht, maar er was veel vertrouwen. Albert zegt nog steeds altijd “een bedrijf moet je starten als het slecht gaat, dan kun je verschil maken”.

De eerste jaren bleef het bij één graafmachine, maar eind jaren tachtig zag Albert kansen om te groeien. In Nederland was de inzet van dumpers nog beperkt, maar hij zag in dat deze veel voordelen boden ten opzichte van vrachtwagen en tractors. Voor de verbreding van de A50 en de Pleijroute schaft het bedrijf de eerste 2 dumpers aan.

De jaren daarna groeit het bedrijf snel, mede doordat in Nederland flink geïnvesteerd wordt in de infrastructuur en dijken en overal nieuwbouwwijken ontstaan. In 1999 zijn er al zo’n 20 mensen in dienst. In dat jaar neemt het bedrijf ook Schmitz GmbH over, waarmee ze ook actief worden op de Duitse markt.

 

Het bedrijf nu

Tijdens de economische crisis van afgelopen jaren hebben wij het hoofd boven water kunnen houden, ondanks dat opdrachtgevers en collega’s omvielen Ongetwijfeld heeft onze ervaring uit de beginjaren er toe bijgedragen dat ook in deze periode de juiste beslissingen genomen zijn.

Binnen het bedrijf leeft de overtuiging dat je moet blijven ontwikkelen om jezelf te kunnen onderscheiden. Ook in de afgelopen jaren is daarom geïnvesteerd in een modern machinepark. Het grootste deel van de machines zijn nog steeds dumpers, maar om een totaal pakket te kunnen leveren en het grondwerk als geheel bij de opdrachtgever uit handen te kunnen nemen zijn wij ook in het bezit van graafmachines , loaders, bulldozers en walsen. In eigen beheer is de oplegger voor de Volvo A30F dumper ontwikkeld, die door Beco speciaal voor Van der Bruggen is gebouwd. Maar ook in de mensen wordt geïnvesteerd, meer dan de helft van de mensen is al meer dan 15 jaar in dienst. Dat is tekenend voor de sfeer in het bedrijf. Momenteel werken er 35 mensen in vaste dienst, in drukke periodes wordt dit aangevuld met ingehuurde mensen.

Voor de komende jaren dienen we uitbreiding van de werkplaats en kantoor te realiseren, zodat we op de toekomst zijn voorbereid.

Inmiddels staat de 2de generatie klaar om het bedrijf voor te zetten.

 

Certificeringen

Van der Bruggen is in het bezit van een geldig VCA certificaat, en een geldig ISO certificaat.

 

Organogram

Ogranogram van der Bruggen